Broen svinger for lystsejlerne

25. maj 2008

Fra og med mandag den 23. juni og til og med fredag den 15. august 2008 åbnes Svingbroen to gange i døgnet på alle hverdage, således at lystfartøjer kan komme ind i Næstved Havn - og ud igen samme dag. Men man er selvfølgelig også mere end velkommen til at blive natten over.


Næstved Havn ligger centralt placeret tæt på midtbyen. Lystfartøjer kan fortøje ved kaj og broer langs kanalens sydlige bred (til venstre i billedet).

Siden der i 1997 blev bygget en svingbro over Næstved Kanal, har sejlere med en mastehøjde på over otte meter haft svært ved at besøge havnen i Næstved. I sommeren 2007 etablerede Næstved Havn derfor et forsøg med at åbne Svingbroen to gange om dagen. Forsøget forsætter i år efter ønske fra mange sejlere i området. Erfaringer fra denne sommer skal danne grundlag for en eventuel beslutning om permanent åbning af Svingbroen for lystsejlere.

Åbningstiderne er som følger:

Mandag - fredag: Broen åbnes klokken 09.00 og klokken 15.00. Klokken 15.00 åbnes dog kun mod bestilling senest klokken 14.30 hos brovagten i Karrebæksminde på VHF Kanal 16 eller telefon 55886490.

Lørdag - søndag: Sejlskibe kan passere sammen med stenfiskeren Mette Pan. Brovagten i Karrebæksminde oplyser tidspunkter for passage.

Der betales en bro- og havneafgift på 80,00 kroner pr. skib pr. dag ved anløb. Ledige pladser er tydeligt markeret med vandybde, som i øvrigt ligger mellem 1,5 og 3,5 meter. Selve Næstved Havn har for tiden ikke faciliteter til lystbåde ud over kajpladsen tæt på den hyggelige middelalderby.

Nolds Havn halvvejs

Muligheden byder sig også for at besøge den lille hyggelige Nolds Havn. Den ligger smukt midt i kanalen ind til Næstved Havn og by. Der er gåafstand til indkøbscentret i Sct. Jørgens Park med diverse forretninger, bank, posthus og apotek. Bager og kiosk ligger 200 og 300 meter fra Nolds Havn. Der er en kort travetur til Næstved centrum. I Nolds Havn findes toiletter. Der kan købes poletter til bad, vaskemaskine og tørretumbler. Endvidere er der dieseltank.

Næstved Havn

Telefon: 55886491